Kot smo že poročali, so bili včeraj, 28.4.2024, ob 20.12 uri, na PU Maribor obveščeni o streljanju na območju Policijske postaje Slovenska Bistrica. V sporu med tremi moškimi je prišlo do streljanja. Pri tem je ena oseba na kraju umrla, po do sedaj zbranih obvestilih nasilne smrti, drug moški pa je bil odpeljan v UKC Maribor. Višji samostojni policijski inšpektor OKC PU Maribor Matej Harb je danes razkril več podrobnosti.

58-letnik na kraju umrl

Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je prišlo najprej do verbalnega spora med tremi polnoletnimi moškimi, starimi 50, 58 in 61 let, ki so se med druženjem sprli. Verbalni spor se je med 50-letnim moškim in 58-letnim moškim nato stopnjeval do te mere, da je pri tem prišlo do uporabe strelnega orožja. 

[[image_1_article_65712]]

Na kraju je 58-letni moški, zaradi strelnih poškodb umrl, medtem, ko je bil 50-letni moški hudo telesno poškodovana in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Maribor, kjer mu je bila nudena zdravniška oskrba in ni v smrtni nevarnosti. 

Policisti v zvezi z incidentom obravnavajo kaznivo dejanja poskusa umora in poškodovanje s strelnim orožjem. Šlo je za kratko cevno orožje, o podrobnostih policisti zaenkrat ne morejo govoriti, so pa dejali, da so ga policisti našli na kraju dogodka in ga primerno zavarovali. Kot za nas še pove Harb, nihče od vpletenih dovoljenja za orožje ni imel. 

Vsi trije so bili prijatelji

Udeleženci verbalnega spora, ki je prerastlo v streljanje, do sedaj niso bili predkaznovani, prav tako policiji niso bili poznani kot storilci kaznivih dejanj ali prekrškov iz področja nasilja. Kot so na PU Maribor potrdili za nas, so bili vsi trije prijatelji. 61-letnik je trenutno na prostosti.

Motiv policistom še ni poznan, zato še iščejo obvestila in zbirajo dokaze. Neuradno naj bi bila oseba, ki je umrla, strelec, vendar kot rečeno policisti okoliščine še preiskujejo. Po navajanju Žurnala naj bi šlo za Zlatka P.  in Zdravka P., ki naj bi bila v intimnem razmerju.