Včeraj zvečer, okoli 22. ure, so bili na Policijski Upravi Maribor obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v okolici Maribora. Policisti so z ogledom ugotovili, da je neznani storilec v času od 15.00 do 21.53 pristopil do stanovanjske hiše ter na dvoriščni strani s pomočjo neznanega orodja na vzvod vlomil skozi drsna terasna vrata v dnevni prostor in si tako omogočil vstop v objekt.

V objektu je pregledal vse prostore. Iz notranjosti je odtujil gotovino. S tem dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 11.500 EUR, so še sporočili s PU Maribor.

Zagorelo vozilo v Mariboru

Mariborski policisti so bili nocoj malo čez polnoč obveščeni tudi o požaru na vozilu v Mariboru. Policisti še vedno opravljajo ogled in zadevo preiskujejo. Na vozilu je nastala materialna škoda za okoli 1000 EUR.

Policisti operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor so sicer v času od 5. ure dne 30.10.2023 do 5.ure dne 31.10.2023 prejeli 313 klicev, med katerimi je bilo 96 interventnih dogodkov. Od tega:

  • 25 obvestil s področja kriminalitete. Največ je bilo tatvin, velikih tatvin, poškodovanja tujih stvari, povzročitev lahkih telesnih poškodb.
  • 22 prometnih nesreč, v eni prometni nesreči se je ena oseba lažje telesno poškodovala, v ostalih prometnih nesrečah je nastala zgolj gmotna škoda. Od tega je 8 prometnih nesreč z udeležbo divjadi. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali enega voznika, zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli eno vozilo.
  • 7 obvestil v zvezi s kršitvami javnega reda in miru. Od tega 3 kršitve javnega reda na javnem kraju in 4 kršitve v zasebnih prostorih. Enega kršitelja so pridržali do streznitve.