Današnja neurja so marsikod po Sloveniji povzročila številne preglavice. Na Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje so razkrili, da je v glavnem šlo za močne nalive, tako da so meteorne vode zalile več objektov.

V občini Radlje ob Dravi so gasilci odhiteli na več intervencij, natančnejših uradnih podatkov za zdaj še ni. So pa v Prostovoljnem gasilskem društvu (PGD) Radlje na svoji Facebook strani objavili nekaj fotografij, po katerih gre sklepati, da so posredovali pri več zalitih prostorih.

Meteorne vode zalivale objekte, padlo drevo zaprlo cesto

V občini Selnica ob Dravi je v naselju Zgornji Slemen močan veter podrl preko ceste. Gasilci PGD Slemen so drevo razžagali in sprostili promet.

V občini Starše je v istoimenskem naselju meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega bloka. Gasilci PGD Starše so vodo izčrpali.

V občini Rače-Fram je zaradi močnega naliva meteorna voda zalila prostore 13 objektov. Gasilci PGD Rače so še na terenu in iz objektov črpajo vodo.

Intervencije večjega obsega so v Sloveniji le še v občini Hrastnik.

V občini Slovenska Bistrica je v naseljih Gaj, Pokoše, Pragersko in Spodnja Polskava meteorna voda zalila prostore 21 objektov. Na intervencijah sodelujejo gasilci PGD Pragersko in PGD Spodnja Polskava.

V občini Poljčane je zaradi močnega naliva meteorna voda ogrožala stanovanjski objekt. Gasilci PGD Poljčane so objekt zavarovali s protipoplavnimi vrečami.

V Šaredu v občini Izola je strela udarila v dimnik stanovanjske hiše, v Zgornjem Brniku v občini Cerklje na Gorenjskem pa je strela zanetila požar na gospodarskem poslopju.