Kot napovedano v Sloveniji piha okrepljen jugozahodni veter, ki ponekod že povzroča težave. V Mariboru so morali na pomoč že priskočiti gasilci. ARSO je sicer za celotno Slovenijo izdal rumen alarm, ki pomeni “Bodite pozorni”.

Močan veter razrahljal streho na bloku

Ob 19.48 so na Trgu Dušana Kvedra v Mariboru Gasilci JZ GB Maribor pritrdili pločevinasto streho na stanovanjskem bloku, katero je razrahljal močan veter, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Vir: ARSO

ARSO je sicer za celotno Slovenijo izdal rumen alarm, ki pomeni “Bodite pozorni”.  Maksimalna hitrost vetra je od 50 do 70 km/h, pri takšni hitrosti veter maje drevesa, lahko lomi manjše veje in podobno.

Čakajo nas nalivi in nevihte

Ponoči se bodo padavine na zahodu nekoliko okrepile, pojavijo se lahko prve nevihte. Nekje po 23. uri lahko pride do neurij tudi v Mariboru in okolici. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, napoveduje Agencija RS za okolje (ARSO).

Jutri nas čaka še zadnji “toplejši” dan, saj sledijo konkretne ohladitve. Za Maribor in okolico se bodo jutranje temperature gibale pri okoli 15. stopinj Celzija, dnevne bodo okoli 26 stopinj Celzija. Nastajale bodo plohe in nevihte, možni bodo krajevni nalivi. Te so za Štajersko ponovno napovedane proti večeru. Še bo pihal jugozahodni veter.

V petek bo oblačno. Dež bo od severa postopno zajel vso Slovenijo, sprva bodo vmes tudi nevihte. Popoldne bo zapihal veter vzhodnih smeri. V soboto bo oblačno, deževno in hladno. V visokogorju bo snežilo. Čaka nas torej deževen vikend, ki ga bodo spremljala neurja. Nalivi bi se naj umirili do nedelje.

Do sobote zvečer bo v večjem delu Slovenije padlo od 30 do 70, ponekod tudi preko 200mm oz. 200 litrov na kvadratni meter, kar pomeni, da obstaja možnost za razlivanja nekaterih vodotokov.