V koprskem pristanišču naj bi pred dnevi zasegli 260 kilogramov kokaina, je poročala TVS. Varnostniki naj bi ob ladji, ki je iz Južne Amerike pripeljala sojo, odkrili potapljača, ki sta skušala izvleči torbe s prepovedanim tovorom iz rezervoarja za balastne vode. Zaseg droge so potrdili na policiji in navedli, da je bil za dva tujca odrejen pripor.

Po poročanju Televizije Slovenija (TVS) naj bi se osumljenca pripeljala do ladje z vodnim skuterjem. Šlo naj bi za državljana Brazilije in Albanije. Droga naj bi bila na trgu vredna približno 10 milijonov evrov.

S Policijske uprave Koper pa so sporočili, da so v minulem tednu na območju pristanišča odkrili in zasegli večjo količino prepovedane droge. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog je bila odvzeta prostost dvema tujima državljanoma, ki so ju s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku v Kopru. Zoper oba je po zaslišanju odredil pripor.

Kriminalisti nadaljujejo zbiranje obvestil in dokazov. Z rezultati preiskave bodo javnost seznanili po končanih postopkih, poroča STA.