Štefka Vegan je Mariborčanka, ki jo je marsikdo poznal kot vztrajno športnico in pred le nekaj leti zmagovalko 10-kilometrskega ljubljanskega maratona. Življenje jo je pred skoraj dvema desetletjema priklenilo na invalidski voziček, zaradi neomajne moči pa je predstavljala motivacijo za vse invalide. Kot so sporočili iz Maratona treh src, je Mariborčanka odtekla svoj zadnji tek.

Zelo nas je presunila novica, da je svoj zadnji tek odtekla ena največjih bork na tekaškem prizorišču, Štefka Vegan. Štefka hvala za vso dobro voljo in pozitivne besede. Domačim izrekamo iskreno sožalje. Dragi tekači, od Štefke se lahko poslovite v ponedeljek 11.12. ob 14.15 na pokopališču Dobrava – Maribor,” so zapisali na Maratonu treh src.

Mariborčanki se je življenje čez noč spremenilo, ko je med pohodom na Pohorje dobila okuženega klopa in postala hroma zaradi borelioze. Kljub vsemu je ostala aktivna tudi na invalidskem vozičku. Po zmagi na ljubljanskem maratonu je spodbujala vse invalide, naj se ne zapirajo v stanovanja, temveč naj bodo aktivni. Neomajna Mariborčanka se je v enem letu udeležila tudi do kar 30 tekaških prireditev. Na njih bo zagotovo manjkala njena pozitivna energija.