Andre Braugher igralec, ki je prejel emmyja za “Homicide: Life on the Street” in pokazal svoj doseg v humoristični seriji “Brooklyn Nine-Nine”, je v ponedeljek v 62. letu starosti umrl zaradi bolezni, je za CNN povedala njegova publicistka Jennifer Allen.

Braugher si je po osupljivem debiju v vlogi vojaka v filmu “Slava” iz leta 1989 o enoti temnopoltih vojakov med državljansko vojno nabral na desetine zaslug v filmih in na televiziji.

Temu je sledil z igranjem bejzbolskega odličnega Jackieja Robinsona v televizijskem filmu “The Court-Martial of Jackie Robinson”, preden je dobil glavno vlogo v “Homicide”, priredbi knjige Davida Simona o baltimorskih detektivih in osvojil emmyja za serijo NBC kot detektiv Frank Pembleton.

Pustil izjemen pečat

Pozneje je tri sezone preživel ob Rayu Romanu v seriji, “Men of a Certain Age”, preden se je vrnil kot še en policist, stotnik Ray Holt, v komični seriji Andyja Samberga “Brooklyn Nine-Nine”, ki je trajala osem sezon. Braugher je za obe predstavi prejel nominacijo za emmyja.

Igralec Terry Crews, Braugherjev soigralec v filmu “Brooklyn Nine-Nine”, je na Instagramu zapisal: »Ne morem verjeti, da te tako kmalu ni več. Počaščen sem, da sem te poznal, se smejal s teboj, delal s tabo in 8 veličastnih let delil ob gledanju tvojega nenadomestljivega talenta. To boli. Prehitro si nas zapustil,« je zapisal Crews. »Toliko si me naučil. Večno bom hvaležen za izkušnjo poznavanja tebe. Hvala za vašo modrost, nasvete, prijaznost in prijateljstvo. Najgloblje sožalje ženi in družini v tem težkem času. Pokazal si mi, kako izgleda dobro preživeto življenje.«

Pred smrtjo je Braugher dobil glavno vlogo v Netflixovi skrivnostni zgodbi o umoru, ki se zgodi v Beli hiši. Produkcija drame The Residence pod taktirko Shonde Rhimes je bila med stavko hollywoodskih igralcev in scenaristov sicer prekinjena.