Še vedno je zaprt vozni pas, nastal je daljši zastoj. Obvoz je možen po vzporedni regionalni cesti, kjer pa je prav tako nastal daljši zastoj.

Nesreča se je po podatkih ljubljanske policijske uprave zgodila zjutraj ob 7.30. V njej je bil po prvih podatkih samoudeležen voznik tovornega vozila s cisterno, ki je zapeljal s ceste. Vozilo se je na travnati površini prevrnilo, voznik pa je ostal vkleščen v njem. V cisterni so bile nevarne snovi.

33-letnik zaradi poškodb urml

Kot so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana, se je glede na do sedaj znane informacije 33-letni voznik, državljan Bosne in Hercegovine z bivanjem v Sloveniji v nesreči tako hudo poškodoval, da je na kraju umrl.

Do prometne nesreče je prišlo, ker ni vozil po sredini prometnega pasu in  je zavil v desno preko odstavnega pasu v obcestni jarek, kjer se je tovorno vozilo s polpriklopnikom zaradi brežine prevrnilo na desno tako, da je obstal na strehi vozila in polpriklopnika, voznik pa je ostal ukleščen v vozilu. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah nesreče. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Promet še vedno oviran

Interventne službe so na kraju odpravile posledice prometne nesreče, kjer je bilo poleg odstranitve tovornega vozila potrebno tudi prečrpavanje goriva iz cisterne. Do posledic za okolje oziroma do izlitja ni prišlo. Avtocesta je bila najprej zaprta, nato pa je bil promet do 14. ure oviran in je potekal zgolj po prehitevalnem pasu. Avtocesta je trenutno odprta, policisti skrbijo, da bo promet čim prej normalno stekel.