Pomurski policisti so bili danes ob 15.44 uri obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v križišču za naselje Satahovci na cesti od naselja Krog v smeri Tišine, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in kolesa z motorjem.

Voznika avtomobilov stara 28 in 29 let

Z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila zavijal levo v smeri naselja Satahovci in odvzel prednost vozniku mopeda, kateri je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Zdravnik je na kraju potrdil smrt 60-letnega voznika mopeda.

Kraj prometne nesreče sta si ogledala preiskovalni sodnik v prisotnosti okrožnega državnega tožilca. Zoper 28-letnega voznika osebnega avtomobila bo po vseh zbranih obvestilih podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča je zelo podobna nesreči, ki se je zgodila pred enim tednom. Zgodila se je prav tako okoli 16. ure, in sicer med naseljem Gederovci in Rankovci. V njej je 29-letni voznik zaradi nepravilnega prehitevanja pred naseljem Rankovci trčil v voznika motornega kolesa, ki mu je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Zdravnik je na kraju potrdil smrt 44-letnega voznika motornega kolesa.

Pokojni udeleženec je letošnja tretja smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah (tretja v dobrem tednu dni). V enakem obdobju lanskega leta je bilo sedem smrtnih žrtev prometnih nesreč. Zato policisti vse udeležence v cestnem prometu ponovno pozivajo vozite previdno ter zbrano in hitrost vožnje prilagodite razmeram na cesti. Posebna pozornost pa naj bo namenjena pešcem, kolesarjem in voznikom enoslednih motornih vozil.