V torek, 30.4.2024, nekaj pred 12. uro, se je na reki Savi na območju Bleda zgodila tragična nesreča. Med vožnjo s kajakom se je poškodoval otrok, ki so ga iz vode izvlekli blejski potapljači in gasilci ter ga oživljali do prihoda reševalcev. Pristal je v UKC Ljubljana, kjer je pozneje izgubil življenje.

Iz Kajakaške zveze Slovenije so sporočili žalostno novico. »V torek popoldne nas je pretresla vest, da se je v okviru treninga ekipe Kajak kanu kluba Ljubljana na Savi Dolinki zgodila tragična nesreča. Po do sedaj znanih informacijah je mladega kajakaša potegnilo pod odlomljeno vejo, od koder so ga, po navedbah Uprave RS za zaščito in reševanje, potegnili blejski potapljači in gasilci ter ga oživljali do prihoda reševalcev

Kljub hitremu posredovanju potapljačev, gasilcev in reševalcev je »v bolnišnici žal izgubil najpomembnejšo tekmo – tekmo življenja

»Vsi v kajakaškem športu vselej stremimo k maksimalni varnosti in usposobljenosti trenerjev, vendar tovrstnih tragičnih dogodkov žal ni mogoče predvideti,« so zapisali na spletni strani Kajakaške zveze Slovenije. Izrazili so sožalje svojcem in dodali, da bodo vsem prizadetim nudili tudi vso ustrezno psihološko pomoč. 

Na PU Kranj zaradi interesa kriminalistične preiskave in varstva osebnih podatkov več podrobnosti za zdaj ne morejo posredovati, navaja 24ur.