Danes, 26. februarja, okoli 13. ure je po naših neuradnih informacijah prišlo do še enega v vrsti ropov v Mariboru.

O kaznivem dejanju ropa v trgovini na območju Nove vasi v Mariboru so bili ob 12.30 uri obveščeni tudi mariborski policisti. Po prvih informacijah je v poslovni prostor vstopila ženska srednjih let, srednje postave, v rokah pa naj bi imela ostri predmet, s katerim naj bi po naših neuradnih informacijah grozila trgovki.

Na kraju potekajo intenzivne aktivnosti za izsleditev storilke, poteka tudi ogled kraja kaznivega dejanja, so še sporočili s Policijske uprave Maribor.

Spomnimo ...

Minuli teden je prišlo v Mariboru do dveh ropov. Mariborski policisti so bili v četrtek okoli 12. ure obveščeni o ropu v eni od poslovalnic v bližini Titove ceste. Po prvih informacijah je moški vstopil v poslovalnico, stopil do blagajne, kjer je od zaposlene zahteval denar, ga odvzel in zbežal. 

Do še bolj predrznega ropa je prišlo tudi v sredo popoldne, ko so v bližini Tržaške ceste trije moški prišli do občana in od njega zahtevali denar. Ker ga ni želel izročiti, so mu zagrozili z ostrim predmetom, po tistem, ko jim je predal denarnico, pa so ga udarili in nato odšli s kraja dogodka.