Policisti PP Maribor II obravnavajo drzno tatvino na Taboru v Mariboru - včeraj popoldne je v prostore kozmetičnega salona vstopil moški, odtujil je gotovino in torbico stranke ter zbežal. Policisti o kaznivem dejanju še zbirajo obvestila.

Policisti obravnavajo še en vlom, in sicer v stanovanje v bližini Titove ceste v Mariboru. Neznani storilec je v zgodnjih jutranjih urah vlomil skozi vhodna vrata, v notranjosti pregledal prostore, po dosedanjih ugotovitvah pa ni ničesar odtujil.

Ob tem dodajajo, da do vlomov v stanovanja in stanovanjske hiše prihaja tudi v dopoldanskih urah, ko storilci izkoriščajo odsotnost ljudi z doma. Pri tem običajno odtujijo gotovino, zlatnino in druge vrednejše predmete, zato občane policisti pozivajo k samozaščitnemu ravnanju. V kolikor bi zaznali osebe, ki s svojim ravnanjem vzbujajo sum, da bodo ali da izvršujejo kazniva dejanja, občane prosimo, da o tem obvestijo policiste. Pri tem naj si skušajo zapomniti osebni opis oseb, morebitno znamko in tip vozila, kakor tudi reg. številko vozila in druge koristne informacije, ki jim bodo v pomoč.