Marko Bajlec iz Morja pri Framu, sicer oče dveh otrok, je pred petimi leti odšel na Šumik na Pohorju.

Vir: Policija

Policija, včasih tudi precej pogosto, objavlja obvestila o pogrešanih osebah. Nekatere zgodbe, po podatkih pristojnih služb okoli 60 odstotkov, imajo srečen konec, številne pa se žal končajo tudi tragično.

Svojci naj bi se sprijaznili s tragičnim dejstvom

In ena takšnih je zagotovo zgodba o Marku Bajlecu, ki je bila rojen 1963 v Mariboru in je 16. junija 2014 dopoldne odšel na Šumik na Pohorju. Po poročanju Slovenskih novic se je odpravil nabirati gobe, na naslov Cesta na Bukovec v Morju pri Framu, kjer je živel, pa se nikoli več ni vrnil domov.

Svojci pogrešanega carinika naj bi se, še poročajo, že sprijaznili s tragičnim dejstvom, da Marka nikoli ne bodo več videli živega, zato so dobrih pet let po njegovem izginotju sodišču predlagali, da ga lahko razglasijo za mrtvega oziroma lahko sprožijo običajne postopke v primeru smrti. Oklic v nepravdnem postopku zaradi razglasitve Bajleca za mrtvega je bil objavljen 1. avgusta. Kot datum smrti bo najverjetneje določen dan, ko je bil po zadnjih poročilih brez dvoma še živ.

Zadnjič naj bi ga videl znanec

Bajlec, sicer oče dveh otrok, naj bi tistega dne vzel košaro in se odpravil na vrh Pohorja. Znanec naj bi ga zadnji videl nedaleč od hotela na Arehu, kjer naj bi si izmenjala nekaj besed. Med drugim naj bi mu rekel, da gre nabirati gobe.

V bližini pogorišča njegovo vozilo

Njegovo izginotje, še pišejo novice, je postalo še bolj skrivnostno, ko je blizu slapa Šumik tisto noč zagorela in pogorela 100 let stara Matevževa koča, v bližini pa so našli Bajlečevo vozilo. Bilo naj bi zaklenjeno, ključi so bili v vozilu, na zadnjem sedežu pa prazna košara. V bližini naj bi našli tudi njegov telefon, ki je bil razstavljen, omenjalo se je tudi, da naj bi s seboj imel pištolo. Pri pogorišču pa človeškega trupla niso našli.

Izginil je sredi junija

Bajlec je odšel 16. junija pred petimi leti, že naslednji dan pa so iz Policijske uprave Maribor javnost prosili za pomoč pri iskanju pogrešane osebe. »Svojci pogrešajo Marka Bajleca iz Morja pri Framu. Je močnejše postave, visok okoli 185 centimetrov, ima ovalen obraz, modre oči, svetlejše obrvi, kratko pristrižene rjave lase, ki so osiveli v predelu ušes, okrogel nos, ozke ravne ustnice in večja ušesa (desno rahlo štrli navzven). Najverjetneje je oblečen v rdečo majico in črne športne hlače, obute ima gojzarje. Uporablja avtomobil lancia lybra karavan temno modre barve,« so takrat zapisali.