Na območju Krčevine pri Vurbergu so na PU Maribor obravnavali prometno nesrečo II. kategorije. Voznik traktorja je med vožnjo po lokalni cesti zapeljal izven vozišča, vozilo se je prevrnilo, voznik pa je ostal ukleščen pod vozilom. Odpeljan je bil v bolnišnico.

Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0,98 mg/l alkohola). Zoper voznika sledi obdolžilni predlog, so sporočili s PU Maribor.

V Spodnjih Hočah so medtem na PU Maribor obravnavali voznika tovornega vozila, ki je vozil kljub temu, da mu je bila izrečena prepoved uporabe tujega vozniškega dovoljenja na območju Slovenije. Vozilo mu je bilo zaseženo, podan je bil obdolžilni predlog.

Obravnavani tujci

Na območju Središča ob Dravi so policisti obravnavali dva tujca, državljana Afganistana, ki sta zaprosila za mednarodno zaščito in bila odpeljana v azilni dom, so še sporočili s PU Maribor.

94 intervencij

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj (20. februar 2024) in 5. uro danes (21. februar 2024), prejel 202 klicev, med temi 94 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:

- 19 kaznivih dejanj,
- 11 prometnih nesreč I. kategorije,
- 1 prometna nesreča II. kategorije, v katerih se je ena oseba lažje poškodovala,
- 3 voznikom so zasegli vozila,
- 6 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega nobena v zasebnem prostoru,
- 2 požara.