Pretekli teden je na družbenem omrežju Facebook zaokrožila objava Taje Holc, mame ene od plesalk, v kateri opisuje psihično in spolno nadlegovanje plesnega selektorja in sodnika pri Plesni zvezi Slovenije. ““Eci peci pec. Tebe bom psihično zjebal, tebe pa pretepel. Ker lahko, ker sem Bog,” je začela zapis uporabnica. Kot navaja, ima omenjen trener interno pravilo, da soplesalci ne bi smeli biti med seboj v zvezi, težave pa naj bi nastale, ko naj bi izvedel za zvezo med fantom F in dekletom P (kot ju zaradi varovanja osebnih podatkov imenuje avtorica zapisa), v katerega naj bi bil, kljub temu, da je deklica od njega mlajša dobri dve desetletji, zagledan.

Najprej se je lotil dekleta, fant končal na urgenci

“Punca P je bila skrivoma poparčkana s fantom F že nekaj mesecev in ga je zavrnila. Njegov plan osvojitve skoraj 20 let mlajše deklice se je sesul. In zato se je odločil, da bo sesul njo in F,” piše mama ene od plesalk.

V petek je po družbenem omrežju Facebook zakrožila objava Taje Holc, mame plesalke Taše Horvat, ki pleše v Plesni šoli Samba v skupini C.O.R.E. , navaja portal Parada plesa, omenjen selektor pa naj bi bil Jure Krajnc.

Njej je na sestanku povedal, da se mu gabi. Da je mislil, da je bolj inteligentna. Da bo poskrbel, da nikoli v življenju ne bo več plesala v nobeni plesni šoli. Napovedal ji je prihodnost: v času, ko bo njena ekipa plesala na dveh prihajajočih svetovnih prvenstvih, se bo ona jokala doma zaprta ob gledanju njihovih slik na družbenih omrežjih,” je zapisala Taja Holc. Selektor naj bi punco P brez vsake pravne podlage nato izločil iz skupine plesalcev in z njo prekinil sodelovanje kot kandidatke za plesno učiteljico.

Lotil pa naj bi se tudi njenega fanta F in mu čez nekaj dni dejal, “kako je vse zajebal, ‘ker je opletal s tičem’.” Nato je še zapisala: “Ker je S slučajno vodil sprehod na sestanku na območje brez prič ob Dravi, ga je pretepel in nemočnemu na tleh grozil z nožem na vratu. Nekoč trener, zdaj kao selektor devetnajst let starega fanta. Z grožnjami, da mu bo ” tace polamal”.Tudi če bi F imel kakšne pretepaške sposobnosti, se ne bi mogel branit, saj je S pripeljal zraven svojega prijatelja. Fant F je zaradi fizičnega napada odšel na urgenco in napad prijavil na policijsko postajo,” še piše Taja Holc.

Vložena prva prijava

Avtorica zapisa je dodala, da sta se punca P in fant F nato sestala s svojimi soplesalci, med njimi je več kot pol mladoletnih, in jih obvestila, da nista več v ekipi.

Izrazili so jima podporo in jima stojijo ob strani. Mesec in pol ne trenirajo, čeprav se bliža prvo svetovno prvenstvo na Poljskem, torej se ga ne bodo udeležili. V okrnjeni zasedbi zaradi dopustov so potekali sestanki tudi med starši. Tam se je izvedelo, kaj je selektor vse učil otroke. Recimo to, da naloga ženske je samo ta, da je lepa in ko pride moški utrujen domov,mu ga mora potegnit”. Nadaljnje naštevanje sploh ni potrebno …,” še piše Taja Holc.

Avtorica še piše, da se je trenerka plesalcev in plesalk zavila v molk. Selektor pa da naj bi na sestanku vse obtožbe zanikal in da naj bi uničil sanje dvajsetih otrok. Medtem se otroci zaradi strahu pred selektorjem (in njegovima dvema pomočnikoma oz prijatelja) bolj kot ne skrivajo doma. Starši so odločeni, da selektor in sodnik pri plesni zvezi Slo nikakor ne bo nadaljeval svojega dela, da se zaščitijo vse naslednje potencialne žrtve. Deklice, ki so spregovorile o psihičnem in spolnem nadlegovanju, bodo vložile prijavo.

Na Plesno zvezo Slovenije so se obrnili starši vpletenih, plesalec, s katerim je omenjen selektor tudi fizično obračunal, pa je vložil prijavo. Selektor zaenkrat obtožb ne komentira, navaja portal Parada plesa.