Včeraj popoldne so bili na PU Maribor obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na območju Kamnice, v katerem je bilo udeleženo gasilsko vozilo, ki je bilo na nujni vožnji. Policisti Postaje prometne policije Maribor so opravili ogled kraja prometne nesreče, pri čemer je bilo ugotovljeno, da se je gasilsko vozilo v ovinku prevrnilo.

V vozilu sta bili dve osebi, ki sta bili z reševalnim vozilom odpeljani v UKC Maribor in sta, po do sedaj zbranih obvestilih, utrpeli lahke telesne poškodbe. Policisti so vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.00 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika bo uveden prekrškovni postopek zaradi kršitve določil člena 45/10-1 ZPrCP, so še navedli na PU Maribor.

Iz PGD Kamnica so sporočili, da se je med vožnjo na intervencijo požara zgodila prometna nezgoda, v kateri je bil udeleženo njihovo gasilsko vozilo GVC-3. Gasilca sta utrpela lažje in težje poškodbe. En gasilec je bil napoten v domačo oskrbo, drugi je ostal v oskrbi v UKC Maribor.

Ob tem so jima gasilci zaželeli čimprejšnj okrevanje in vrnitev v naše vrste in se zahvalili GB Maribor, gasilcem iz PGD Maribor Studenci in poveljniku I. Sektorja JGS MB ter GZ Maribor za nudenje podpore.