Policisti so v ponedeljek zvečer in ponoči prijeli tri tujce, ki so vsak v svojem osebnem vozilu skupno prevažali 17 državljanov Turčije. Državljanom Moldavije, Ukrajine in Hrvaške, ki so prevažali migrante, so policisti odvzeli prostost in jim zasegli vozila. Zaradi kaznivih dejanj jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Med begom ustavil vozilo in skočil v reko Krko

V ponedeljek nekaj pred 20. uro so policisti na območju Župeče vasi v bližini Brežic najprej poskusili ustaviti voznika osebnega avtomobila francoskih registrskih oznak, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval vožnjo in vozil s hitrostjo 150 kilometrov na uro. Voznik je med begom ustavil vozilo in skočil v reko Krko. Policisti so pobeglega tihotapca izsledili s pomočjo gasilcev in ga potegnili iz vode. Policisti so ugotovili, da gre za 49-letnega državljana Moldavije, ki je prevažal pet državljanov Turčije, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo.

Slabo uro kasneje so v Trnovcu v bližini Metlika policisti med kontrolo voznika osebnega avtomobila nemških registrskih oznak ugotovili, da 44-letni državljan Ukrajine prevaža devet državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

Ponoči pa so v naselju Bukošek v bližini Brežic ustavili 42-letnega državljana Hrvaške, ki je prevažal tri državljane Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da postopki s 17 državljani Turčije še potekajo.