Povzročitelj prometne nesreče v okolici Maribora je po trčenju peš pobegnil s kraja dogodka. Policisti ga še iščejo.

Fotografija je simbolična.

Včeraj, 26. julija 2021, popoldan je 36-letni moški zaradi nepravilne strani vožnje na lokalni cesti v Prepoljah v občini Starše trčil v drug osebni avtomobil, ki ga je vozil 33-letni tujec. V trčenju se je 33-letna sopotnica v vozilu tujca lahko telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom so jo prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.

Po trčenju je povzročitelj prometne nesreče vozilo pustil in s kraja peš pobegnil. Policisti so ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj mu je to z odločbo sodišča prenehalo veljati.

“Policisti bodo povzročitelja prometne nesreče, ko ga bodo izsledili, kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu,” so napovedali na Policijski upravi Maribor.

V 24 urah policisti posredovali 111-krat

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 339 telefonskih klicev. Od tega je bilo 111 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti Policijske uprave Maribor med drugim obravnavali 28 kaznivih dejanj, 10 prometnih nesreč z materialno škodo, tri prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami, šest povoženj divjadi, 13 prijav kršitev javnega reda in miru, en požar in devet nedovoljenih prehodov državne meje.