Danes se je za vedno poslovila Jožica Ličen, dolgoletna sodelavka in ravnateljica Škofijske Karitas Koper, prostovoljka, publicistka in humanitarna delavka, prejemnica najvišjega priznanja slovenske Katoliške cerkve, ki ga podeljujejo slovenski škofje, odličja sv. Cirila in Metoda. Od umrle se poslavljajo mnogi, med drugim svojci, kolegi iz Radia Ognjišče, kjer je pogosto sodelovala in na Občini Ajdovščina, saj je bila prejemnica naziva častna občanka:  "Jožica Ličen, doma s Ceste pri Ajdovščini, je s svojo dobroto in neizmerno krepostjo za vselej zaznamovala našo skupnost in ostaja plemenit zgled nam in vsem našim zanamcem." 

"Vrsto let se je razdajala vsem, ki so bili v stiski in so potrebovali pomoč. Vselej je bila z dušo in srcem predana skrbi za sočloveka. S svojo krepostno držo, prijaznostjo in čuječim srcem je bila trden steber mnogim, ki so se znašli v hudi stiski. Pri svojem dolgoletnem prostovoljnem delu je zagnala številne projekte. Prav v letošnjem letu bo 30 let obeležila mednarodno prepoznavna likovna kolonija Umetniki za Karitas, na katero je bila Jožica še posebej ponosna. Vse do jeseni svojega življenja je razdajala drugim svojo energijo, svoj čas in svojo pomoč. Vse do trenutka, ko ji je pota življenja prekrižala bolezen. Navkljub hudi bolezni in številnim tegobam je Jožica vselej ostajala aktivna, z neomajno voljo pomagati. Njena požrtvovalnost in dobrota sta prepoznani širom celotne države. Njena plemenitost in dobrota sta v naši skupnosti pustili neizbrisen pečat," so zapisali na občini.

Jožica Ličen je bila srce in duša Škofijske karitas Koper, ki jo je pomagala ustanavljati, bila je srce in duša prostovoljstva v Ajdovščini, Vipavski dolini, na Primorskem, so še ji zapisali v slovo.