Na mariborskem sodišču se v ponedeljek začenja sojenje 23-letnemu Luki Gašpariču, obtoženemu poskusa umora septembra lani v mariborskem mestnem parku. Tožilstvo mu očita, da je pozno zvečer z nožem in kuhinjsko sekiro napadel 21-letno znanko, kar naj bi storil na grozovit in zahrbten način.

Spomnimo

Po telefonu naj bi jo namreč zvabil v park z zvijačo, da je pri akvariju pustil škatlo s sporočilom zanjo. Oškodovanko je nato presenetil, jo večkrat zabodel. Po prepričanju tožilstva bi dekle tistega večera zagotovo umrlo, če ne bi njenega vpitje naključno slišala policista in mlajši par.

Obtoženi očitkov na junijskem predobravnavnem naroku ni priznal, njegov zagovornik Žiga Podobnik pa je predlagal izločitev nekaterih dokazov, ki naj bi bili pridobljeni na podlagi izjave Gašpariča ob policijskem zaslišanju. Sodnica Danila Dobčnik Šoštarič je za ta teden razpisala kar tri naroke, na prvem je pričakovati, da bo tožilstvo predstavilo obtožnico, čemur naj bi sledil zagovor, če se mu obtoženi ne bo odrekel, v četrtek in petek pa bi lahko zaslišali prve priče.