V enem od domov za starejše na območju Policijske uprave Koper kriminalisti obravnavajo kaznivo dejanje posilstva, poroča. portal 24ur. Moški, ki v domu stanuje, naj bi posilil drugo stanovalko, v soboto pa je hotel spolno napasti še eno stanovalko, a so ga k sreči pravočasno zasačili in je tako ostalo le pri poskusu posilstva.

Prvič naj bi se moški, ki v domu starejših stanuje, na eno od sostanovalk spravil pred dvema tednoma. Stopil je v njeno sobo in jo spolno napadel. Tudi na Policijski upravi Koper so potrdili, da so obravnavali kaznivo dejanje posilstva v enem od zavodov. A kljub temu naj bi storilec s spolnim nasiljem nadaljeval. Drugič so zaposleni doma, kot navaja portal 24ur, osumljenca zalotili minulo soboto, k sreči pravočasno in tako je ostalo le pri poskusu posilstva.

Ker prostih sob ni, spolni prestopnik ostaja v domu

Varovanec je najprej dobil ustni, nato še pisni opomin, ki naj bi ga storilec tudi podpisal. Nato pa naj bi ga po pravilniku, ki velja za vse domove po državi, morali premestiti.  A le znotraj doma, torej v drugo sobo.

A v dotičnem domu prostih sob ni oziroma se mora stanovalec sobe, kamor bi domnevnega napadalca preselili, strinjati, da bo sobo zamenjal. Moškega bi lahko iz doma enostavno odpustili, a je, kot navaja portal 24ur, vdovec, bil naj bi tudi deložiran, zato stanovanja ali hiše, kamor bi lahko šel, nima. Vodstvu preostane samo še premestitev v drug dom, kjer pa prostih sob ni. 

Vodstvu bi sicer preostala premestitev v drugi dom, kjer pa prostih sob ni. Posiljevalec tako ostaja v domu, kjer živita žrtvi napada.