Mariborski prometni policisti so minulo sredo izvedlli poostren nadzor nad vozniki mopedov.

V poostrenem nadzoru so štirim voznikom, ob ugotovljenih drugih prekrških, ki so jih storili, zasegli vozila, enemu zato, ker je v cestnem prometu vozil moped s konstrukcijsko dovoljeno hitrostjo do 45 km/h brez veljavnega vozniškega dovoljenja, trem pa zato, ker so v cestnem prometu vozili predelane mopede, ki so dosegali višjo hitrost od predpisane konstrukcijsko določene hitrosti.

Med temi je izstopal predelan moped s konstrukcijsko določeno hitrostjo 25 km/h, pri katerem je bila, v okviru odrejenega izrednega tehničnega pregleda, ugotovljena hitrost 109,6 km/h. Zoper voznike, ki so jim bili mopedi zaseženi, so bili podani obdolžilni predlogi na pristojno sodišče.

Opozorilo policistov 

Policisti vsem voznikom in lastnikom mopedov svetujejo, da vozil ne predelujejo, ker s predelavo in spremembo poslabšajo varnostne in okoljevarnostne lastnosti. Takšna vozila v cestnem prometu ne predstavljajo zgolj nevarnosti voznikom ki jih vozijo, temveč tudi vsem drugim udeležencem v prometu. Policisti bodo s tovrstnimi poostrenimi nadzori nadaljevali, pri nadzoru cestnega prometa bomo uporabili vsa razpoložljiva tehnična sredstva, zoper kršitelje pa dosledno ukrepali.