Danes smo že poročali o vlomu v prostore NK Duplek, še isto noč pa so neznanci vlomili v prostore klubov Rošnja – Loka, Marjeta in NK Tabor. Le dober teden nazaj so se nepridipravi lotili tudi nogometne šole v Miklavžu na Dravskem polju.

Kot smo v dopoldanskih urah že poročali, se je v noči iz torka na sredo zgodil vlom v klubske prostore NK Duplek. Neznanci so poškodovali lastnino kluba in povzročili pravo razdejanje, po do sedaj zbranih informacijah pa niso ničesar odtujili.

Serija vlomov v prostore nogometnih klubov

Storilec je z uporabo sile, sklepajo, da je šlo za predmet s kovinskim vzvodom, vstopil tudi najprej v klubske prostore, nato pa skozi okno še v barako ob klubskih prostorih. Tam ponavadi hranijo pijačo, a vlomilec slednje ni odtujil, prostor je le razdejal. Predsednik kluba Domen Simonič meni, da je nepridiprav iskal denar ali pa je želel zgolj povzročiti škodo. Omenil je tudi, da niso edini klub, ki so ga v zadnjem času obiskali vlomilci. Pred Duplekom so bili na udaru tudi v Kidričevem, Brunšviku in v Miklavžu, danes pa so se oglasili še iz NK Maribor Tabor, Rošnja-Loka in Marjeta.

NK Tabor je storilec oškodoval z vlomom v pisarne in kontejnerje: “Na pohodu je vlomilec v športna društva. Vidim da nismo edini… Rošnja – Loka, Marjeta, Duplek, NK Tabor,… Kdo je naslednji. Upam da dobijo to združbo ali kretena,” so zapisali.

Začelo se je že pred dobrih tednom, a storilcev še niso ujeli

V začetku meseca, 2. septembra, je bil tarča storilca NK Miklavž, kjer so tedaj zapisali, da so neznanci v nočnih urah vlomili v klubske prostore in poškodovali ter odtujili kar nekaj predmetov. Klub so oškodovali za 5000 evrov. Dejanje so v nogometni šoli Miklavž označili za sramotno, preiskava pa še teče. “S podlim dejanjem so za marsikaj prikrajšali naše otroke, ki tu pridno trenirajo in jim omogočamo dobre pogoje kolikor lahko,” so sporočili javnosti.

Več informacij sledi.