Danes, s pričetkom ob 15. uri, je bila na stadionu Ljudski vrt v Mariboru odigrana prvenstvena nogometna tekma med NK Maribor in NK Olimpija. Nogometno tekmo si je po podatkih PU Maribor ogledalo okrog 7.500 gledalcev, od tega 500 navijačev navijaške skupine Viole in okoli 150 organiziranih gostujočih navijačev navijaške skupine Green Dragons ter okoli 100 “supporterjev”.

“Zaradi večkratne uporabe pirotehničnih sredstev na nogometni tekmi bo prekrškovni organ PP Maribor I, zaradi kršitev določil drugega odstavka 38. člena Zakona o javnih zbiranjih, zoper organizatorja uvedel hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku,” so sporočili s PU Maribor.

Po pretepu policisti eni osebi odvzeli prostost

Glede pretepa, o katerem smo poročali dopoldan, so mariborski policisti povedali, da so bili okrog 10.40 obveščeni o domnevni kršitvi javnega reda in miru na območju Mlinske ulice v Mariboru. Ob prihodu policistov, ti kršitve neposredno niso zaznali. V zvezi z dogodkom je bila eni osebi nudena medicinska pomoč, policisti pa še zbirajo obvestila o sumu storitve kaznivih dejanj nasilništva (296. čl. KZ-1) in sodelovanja v skupini, ki stori kaznivo dejanje (298. čl. KZ-1).

Posnetek pretepa in več podrobnosti: VIDEO: Sredi dneva v Mariboru brutalen pretep navijačev

V zvezi s tem je bila eni osebi odvzeta prostost, so potrdili s PU Maribor.