V enoti za forenzično psihiatrijo UKC Maribor ocenjujejo, da bi morala policija ravnati drugače in primera ne bi smela obravnavati zgolj kot kršitev javnega reda in miru.

Na oddelku psihiatrije Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor se je v začetku tega tedna po poročanju Večera znova zgodil incident, zato so na pomoč poklicali policijo.

Nezadovoljen z obravnavno

Pacient, še navajajo, naj bi bil okoli 10. ure nezadovoljen z obravnavno, zato je pričel razgrajati po oddelku. Kasneje naj bi bil na plano potegnil še orožje – šlo naj bi za predmet, ki je na eni strani nož, na drugi strani pa bokser -, s katerim naj bi začel groziti, tudi zdravnici, obenem pa se je tudi samopoškodoval. Dogodek so obravnavali mariborski policisti, ki ga bodo, še navajajo, obravnavali kot kršitev javnega reda in miru. Zoper kršitelja bodo izvedli hitri postopek o prekršku.

Ravnanje moškega sila nepredvidljivo

Priča dogodku je bil psihiater Miran Pustoslemšek, sicer vodja enote za forenzično psihiatrijo UKC Maribor. Dejal jim je, da je bilo ravnanje moškega sila nepredvidljivo in se k sreči ni končalo bolj tragično. Po njegovem mnenju bi morali, še piše Večer, vsi pristojni narediti nekaj za to, da se zdravstveno osebje zaščiti pred tovrstnimi incidenti, ne pa, da je takšno ravnanje obravnavano zgolj kot prekršek s področja kršitve javnega reda in miru.

V spremstvu varnostnikov pričakal policijo

IZ UKC Maribor pa so jim med drugim sporočili, da je pacient sam odložil nož ter v spremstvu varnostnikov počakal na policijo, ki je opravila ustrezen postopek in pacienta odvedla z oddelka.