Moški, ki je v petek v poljskem mestu Szczecin z avtomobilom zapeljal v množico ljudi, je to storil namerno, danes poročajo poljski mediji, ki se sklicujejo na navedbe poljskega državnega tožilstva. To je v zvezi z incidentom, v katerem je bilo po zadnjih podatkih poškodovanih 20 ljudi, sprožilo kazenski postopek proti 33-letnemu vozniku.

Šest poškodovanih v kritičnem stanju

Voznik je v petek v pristaniškem mestu na severozahodu Poljske z veliko hitrostjo zapeljal v množico ljudi, ki so na postajališču čakali na tramvaj, nato pa med pobegom trčil v tri vozila, pri čemer je bilo ranjenih še nekaj ljudi.

Oblasti so v petek zvečer sporočile, da je bilo v incidentu poškodovanih 19 ljudi, kasneje pa je to število naraslo na 20, potem ko je zdravniško pomoč naknadno poiskal še en človek. Poškodovani so stari od pet do 62 let, med njimi jih je šest v kritičnem stanju, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Prve preiskave incidenta so po navedbah policije pokazale, da se je voznik, 33-letni poljski državljan iz Szczecina, zadnja štiri leta psihiatrično zdravil.

STA