Bralec nas je obvestil, da je včeraj zvečer prišlo do še enega incidenta v mariborskem mestnem potniškem prometu. Kot so nam potrdili na Policijski upravi Maribor, je neznana oseba okrog 21. ure v naselju Malečnik, pri odcepu za Celestrino, pristopila do voznika avtobusa, ter ga z roko udarila v obraz, nato pa udarila še po vzvratnem ogledalu avtobusa.

Storilca še iščejo

Po informacijah bralca je šlo za odsek, kjer poteka sanacija ceste in so postavljeni semaforji. Šofer avtobusa naj bi peljal pri zeleni luči, ko mu je nasproti pripeljalo terensko vozilo (ki je peljalo pri rdeči luči). Voznik osebnega avtomobila je stopil iz vozila, udaril šoferja avtobusa v obraz, ter zlomil stransko ogledalo.

Voznik avtobusa je nato sam iskal zdravniško pomoč, saj je bil lahko telesno poškodovan, na avtobusu pa je nastala gmotna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša okoli 600,00 evrov, so še za nas sporočili s PU Maribor.

Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smislu razjasnitve vseh okoliščin, kot tudi v smislu izsleditve neznanega storilca.

Naš bralec ob tem opozarja, da do teh incidentov prihaja vse pogosteje, šoferji so izpostavljeni nevarnostim in premalo zaščiteni. Kot poudarja, so bili vozniki avtobusov že večkrat verbalno in/ali fizično napadeni, še posebej na glavni avtobusni postaji na Mlinski ulici.