Policisti Policijske postaje Maribor I so 14. aprila 2024 odvzeli prostost in pridržali osumljenca kaznivega dejanja ropa (206. čl. KZ-1), ki so ga policisti obravnavali 24. marca v večernih urah na enem izmed bencinskih servisov v Mariboru.

Takrat je moški z ostrima predmetoma ob vstopu v poslovni prostor zagrozil zaposlenemu in od njega zahteval denar. Zaposleni je denar položil na prodajni pult, storilec pa ga je odtujil in zbežal.

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je dejanja utemeljeno osumljen 30-letni Mariborčan, ki mu je bila tako v tem tednu odvzeta prostost. Po vseh zbranih obvestilih in dokazih je bil včeraj s kazensko ovadbo, zaradi utemeljenega suma storitve navedenega kaznivega dejanja, priveden k preiskovalnemu sodniku OS v Mariboru, ki je zoper njega odredil pripor, so sporočili s PU Maribor.

Obravnavani tujci

Na območju Gorišnice so na PU Maribor obravnavali 16 tujcev, državljanov Sirije, ki so zaprosili za mednarodno zaščito in bili odpeljani v azilni dom.

117 intervencij

Mariborski operativno-komunikacijski center je sicer med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 248 klicev, med temi 117 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:

- 25 kaznivih dejanj,
- 16 prometnih nesreč I. kategorije,  
- 4 prometne nesreče II. kategorije,
- 2 vozili sta bili zaseženi voznikoma,
- 12 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 6 v zasebnem prostoru.