Po nedeljskem potresu z magnitudo 6,8 je Tajvan streslo že več kot 70 popotresnih sunkov, vključno z današnjim potresom magnitude 5,9. Serija tresljajev v zadnjih 24 urah je zahtevala najmanj eno smrtno žrtev in 79 ranjenih, poroča španska tiskovna agencija EFE.

Popotresni sunki povzročili ogromno škodo

Epicenter današnjega potres magnitude 5,9 je bil v okrožju Hualien na globini 13,4 kilometrov. Popotresni sunki so na otoku povzročili veliko škodo. Trije mostovi v mestu Hualien so se porušili ali pa so poškodovani na različnih odsekih. Zaradi zemeljskih plazov, ki blokirajo ceste, je na gori Liushishi ostalo ujetih okoli 400 ljudi.

Potresi so povzročili tudi motnje v prometu na vzhodu Tajvana, saj je na postaji Dongli iztirilo šest vagonov, pri čemer pa ni bilo poškodovanih. Več kot 7000 gospodinjstev v mestecu Yuli je medtem ostalo brez elektrike. Izpade elektrike so doživela tudi nekatera gospodinjstva v preostalih mestih, vključno s prestolnico Taipei.

Po podatkih reševalcev je doslej življenje izgubila najmanj ena oseba. V mestu Yuli je umrl delavec v cementarni, na katerega se je zrušila mehanizacija. Zdravniško oziroma bolnišnično pomoč je potrebovalo 79 ljudi.

STA