Včeraj popoldan, okoli 13.30 ure so bili policisti Policijske uprave Maribor obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v Stojncih, občina Markovci, v kateri sta bila udeležena dva osebna avtomobila in pešec.

Na kraju nesreče so policisti ugotovili, da je 74- letni voznik osebnega avtomobila pripeljal do zaznamovanega prehoda za pešce, kjer je z svojim vozilom trčil v 32- letnega pešca, ki je na prehodu za pešce prečkal cesto.

Zapeljal na nasprotni vozni pas

74- letni voznik je hotel preprečiti trk zato je zapeljal na nasprotni voznik pas, kjer je trčil v vozilo 29-letnega voznika, kateri je stal z vozilom pred prehodom za pešce, so sporočili iz PU Maribor.

Pešec hudo telesno poškodovan

Po trčenju je pešec padel po vozišču  in se hudo telesno poškodoval. S kraja prometne nesreče je bil odpeljan z reševalnim vozilom v Splošno bolnišnico Ptuj.
Po pregledu v bolnišnici pešec ni v življenski nevarnosti. Zoper 74- letnega voznika bodo policisti podali kazensko ovadbo na ODT Ptuj zaradi suma storitve kaznivega dejanja, so še sporočili iz Policijske uprave Maribor.