Na Mali tržnici v Dominkuševi ulici je prišlo do več kraj. Ukradli so televizijo, ki so jo uporabljali za objave informacij, prezentacije na dogodkih in podobno. Prav tako so “noge dobile” blazine, ki jih v kotičku ponovne uporabe uporabljajo za sedenje na paletah. Gre za posebej predrzna dejanja, saj gre za prostor, kjer zbira veliko stvari za osebe v potrebi in kjer se je že izmenjalo ogromno stvari, ki so jih ljudje potrebovali.

Danes je bil za nekoga uspešen dan. Hiter in organiziran moraš biti, pa tudi predrzen, da odneseš televizijo, ki ima jasen napis, da je v lasti Male tržnice,” je zapisalo društvo Pupillam, ki so jih pred nekaj dnevi okradli. Na društvu sicer ostajajo optimistični, kljub temu da so ostali brez televizije, saj so prepričani, da bo pri njih našla dom druga. A očitno bodo morali razmisliti o tem, da jih nekako zaščitijo.

Prav tako so zapisali, da potrebujejo nove blazine za sedenje na paletah za kotiček ponovne uporabe. “Te, ki smo jih kupili in imeli sedaj, da so sosedje lahko sedli na mehko in toplo, so dobile noge,” so ob tem žalostno zapisali.

Ljubitelji društva so še posebej ogorčeni, saj gre za kraj, kjer se zbirajo potrebščine za mnogo oseb v stiski, sam kraj pa je namenjen temu, da se stvari izmenjujejo in tudi zmanjšajo odpadki.