Policisti so v teh dneh pogosteje prisotni v okolici šol in tudi danes so izvajali aktivnosti za zagotavljanje varnosti. V torek in danes so prejeli nekaj prijav o domnevnih grožnjah, vendar do sedaj v nobenem obravnavanem primeru niso potrdili namere, ki je izhajala iz komentarja na enem izmed spletnih medijev o potencialnem varnostnem dogodku.

Aktivnosti za zagotavljanje varnosti v šolah bodo nadaljevali tudi v prihodnjih dneh. Policisti sodelujejo z vodstvi vzgojno-izobraževalnih zavodov, prav tako tudi pri različnih preventivnih aktivnostih.

"Glede na izkušnje iz tujine in tudi pri nas se ob izpostavljanju tovrstnih primerov lahko pojavijo pogovori, objave ali klici o podobnih grožnjah. Policija vse tovrstne primere obravnava z vso resnostjo," so še navedli na GPU.

Učenec v šolo prinsel plinsko pištolo 

Po poročanju Televizije Slovenija so z Dvojezične osnovne šole 1 Lendava sporočili, da je nek učenec v šolo prinesel plinsko pištolo brez nabojev. To je po pogovoru predal svetovalni delavki.

Na nekaterih šolah manj učencev kot običajno

Pouk na šolah je danes potekal kot običajno, so ravnatelji več osnovnih šol pojasnili za STA. Na nekaterih šolah so zaradi nedavne grožnje z nasiljem okrepili varovanje. Poleg tega so se učitelji z učenci pogovarjali o aktualnem dogajanju in morebitnih strahovih. Na nekaterih šolah je bilo pri pouku predvidoma zaradi grožnje nekaj manj učencev kot običajno.