30-letni Italijan je bil danes pridržan na istrski policiji zaradi suma, da je včeraj v stanovanju v kraju Zakinje pri Umagu po prepiru brutalno pretepal 40-letnico, da je na kraju umrla, so sporočili iz istrske policije.

Na dopust skupaj, da bi mu pokazala prostore?

Istrski policisti so zaključili kriminalistično preiskavo in ugotovili sum storitve kaznivega dejanja umora. Osumljen je, da je v četrtek po polnoči v stanovanju v kraju Zakinji pri Umagu po besednem sporu fizično napadel 40-letno državljanko Ukrajine, ki ima v Italiji urejen status, in ji s številnimi udarci zadal več poškodb, zaradi česar je umrla na kraju napada.

Dvojica je bila na dopustu. Po poročanju portala Glas Istre sosedi pravijo, da sta se italijanska turista prepirala že ves teden. 40-letna Italijanka naj bi že deset let z možem na isto lokacijo hodila na dopust, tokrat pa je na dopust prišla z deset let mlajšim prijateljem, prav tako Italijanom, da bi mu pokazala prostore – predvidoma zato, da bi še sam hodil sem na dopust.

40-letna Italijanka naj bi že deset let z možem na isto lokacijo hodila na dopust, tokrat pa je na dopust prišla z deset let mlajšim prijateljem, prav tako Italijanom, da bi mu pokazala prostore – predvidoma zato, da bi še sam hodil sem na dopust.

Šokirana sem. Zaspala sem, ponoči me je zbudil hrup iz zgornjega apartmaja. Ona je kričala, toda nisem razumela, kaj govori, ker sem se ravno zbudila. Počasi sem se povzpela po stopnicah, tišino pa je nenadoma prekinil trušč lomljenja stekla. Vrata so bila razbita, povsod so bile črepinje. Rešilec je prišel hitro,” je za Jutarnji list povedala sorodnica lastnika hiše, ki je bila to noč na kraju zločina.

Policisti so na kraju dogodka opravili ogled, na truplu umorjene pa opravili obdukcijo. Po opravljeni kriminalistični preiskavi so osumljenca v petek dopoldne peljali v prostor za pridržanje istrske policijske uprave, čez dan ga bodo pospremili na okrožno državno tožilstvo, nato pa k preiskovalnemu sodniku, poroča Index.