Kronika

Na avtobusni postaji v Mariboru obravnavali štiri državljane Iraka

Uredništvo , 05.12.23 ob 09:15

Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito in bodo odpeljani v azilni dom.

Na avtobusni postaji v Mariboru obravnavali štiri državljane Iraka

Na PU Maribor zbirajo obvestila in nadaljujemo s preiskavo kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja (po 308. čl. KZ-1), česar so osumljeni trije državljani Gruzije, ki so jih policisti obravnavali na območju PP Gorišnica in PP Podlehnik včeraj ponoči, ko so izsledili pet državljanov Turčije, ki so bili odpeljani v azilni dom. Gruzijskim državljanom je bila odvzeta prostost, s kazensko ovadbo bodo privedeni k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju.

Policisti so na avtobusni postaji v Mariboru prav tako obravnavali štiri državljane Iraka, vsi so zaprosili za mednarodno zaščito in bodo odpeljani v azilni dom, so sporočili s PU Maribor.

Lažje poškodovana v prometni nesreči

V okolici Markovcev so policisti obravnavali prometno nesrečo II. kategorije. Voznica osebnega avtomobila je trčila v osebni avtomobil druge voznice, ki je bila odpeljana v bolnišnico, kjer so ugotovili, da je lažje poškodovana, so še sporočili s PU Maribor.

Odkrito ukradeno vozilo

Na območju Nove vasi je bilo odkrito ukradeno vozilo – osebni avtomobil znamke Mercedez. Okoliščine odtujitve vozila policisti še preiskujejo.

102 intervencije

Mariborski operativno komunikacijski center je sicer med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 202 klicev, med temi 102 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:

– 20 kaznivih dejanj,
– 9 prometnih nesreč I. kategorije,
– 1 prometno nesrečo II. kategorije,
– 10 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 3 v zasebnem prostoru.