Sinoči, okoli 23. ure, so policisti na avtocesti, na območju Tepanja, obravnavali voznika osebnega vozila, ki je pri omejitvi 130 km/h, vozil 240 km/h.

Preizkus z alkotestom je pokazal, da je vozil krepko pod vplivom alkohola. V krvi je imel nekaj manj kot dve promili in pol alkohola, so sporočili iz PU Celje.

Hitrost in alkohol glavni vzrok nesreč

Ob tem opozarjajo, da je neprilagojena hitrost je na slovenskih cestah še vedno med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami. Z doslednejšim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje razmeram na cesti bi lahko obvarovali marsikatero življenje, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo.

Še posebej nevarna je neprilagojena hitrost v kombinaciji z vožnjo pod vplivom alkohola. Alkohol najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik je tako prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasni odzivi, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot in drugo, so še zapisali na PU Celje.