Policisti operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor so v času od 5. ure dne 1.12.2023 do 5.ure 2.12.2023 prejeli 318 klicev, med katerimi je bilo 101 interventnih dogodkov.

Od tega so prejeli 23 obvestil s področja kriminalitete. Največ je bilo tatvin, velikih tatvin, poškodovanje tuje stvari. Obravnavali so 12 obvestil v zvezi s kršitvami javnega reda in miru. Od tega 10 kršitev javnega reda na javnem kraju in 4 kršitve v zasebnih prostorih. Enega kršitelja so pridržali do streznitve.

Na območju Policijske uprave Maribor so obravnavali še 20 prometnih nesreč, v vseh prometnih nesrečah je nastala zgolj gmotna škoda, od tega je bilo 6 prometnih nesreč z udeležbo živali. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli eno motorno vozilo.

Nedovoljen prehod državne meje

Policisti so včeraj ob 12.18 v kraju Medribnik obravnavali državljana Romunije. V postopku je bilo ugotovljeno, da je prečkal državno mejo iz smeri Republike Hrvaške, v vozilu je prevažal 6 državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogoje za vstop v Republiko Slovenijo. Turki so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito, Romuna pa so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku pri Okrožnem sodišču na Ptuju, so še sporočili s Policijske uprave Maribor.