Do 19. maja 2024 na območju Slovenije potekajo poostrene aktivnosti za izboljšanje varnosti kolesarjev, voznikov lahkih motornih vozil in pešcev v cestnem prometu, ki spadajo med ranljive udeležence cestnega prometa.

Pri izvajanju teh aktivnosti bodo tudi na območju Policijske uprave Maribor posebno pozornost namenjali ugotavljanju kršitev povezanih s problematiko kolesarjev, voznikov lahkih motornih vozil in pešcev.

"V sredo, 8. maja 2024, bomo na našem območju izvedli poostren nadzor cestnega prometa nad kolesarji, vozniki lahkih motornih vozil (e-skirojev), pešcev in ob tem tudi nad vozniki vozil, ki ogrožajo njihovo varnost," so sporočili s PU Maribor.

Skrb za šibkejše udeležence cestnega prometa

"V policiji vzpodbujamo različne oblike mobilnosti. Pri tem posebno skrb namenjamo šibkejšim udeležencem v cestnem prometu, ki so v prometu še posebej izpostavljeni," so sporočili s Policije in poudarili, da želijo z akcijo prispevati k ozaveščanju teh udeležencev o pomenu upoštevanja prometnih predpisov in skrbi za lastno varnost, obenem pa opozoriti voznike motornih vozil na njihovo izpostavljenost.