Iz policijske uprave Maribor so sporočili, da so policisti PP za izravnalne ukrepe Maribor, včeraj okrog 10:20, v Mariboru opravili kontrolo mednarodnega vlaka, ki vozi na relaciji Zagreb – Dunaj. Na vlaku so obravnavali enega državljana Turčije, ki ne izpolnjuje pogojev za vstop v Slovenijo. Tujec je zaprosil za mednarodno zaščito.

Kasneje, okrog 16:10, so na vstopu na Strateški mejni točki Gruškovje, kjer se začasno ponovno opravlja mejna kontrola, kontrolirali državljana Turčije, ki je v vozilu prevažal še 4 tujce, prav tako državljane Turčije. Potniki, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo, so zaprosili za mednarodno zaščito. Zoper voznika postopek še poteka.

Policisti PP Gorišnica, PP za izravnalne ukrepe in PP vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor pa so okrog 0:10 na območju občine Zavrč obravnavali 13 državljanov Turčije in 3 državljani Gruzije. Postopek s tujci še poteka.

Težave tudi v Murski Soboti

Iz Policijske uprave Murska Sobota so prav tako sporočili, da so policisti včeraj zvečer v Pincah prijeli pet tujcev, ki so na nedovoljen način vstopili v našo državo. V postopku so zaprosili za mednarodno zaščito, zato so bili odpeljani v azilni dom.