Policisti Policijske uprave Maribor so v torek v eni od zdravstvenih ustanov obravnavali poskus umora. Ena od bolnic je okoli 2. ure z vzglavnikom skušala zadušiti drugo bolnico v času, ko je ta spala. Dokončanje kaznivega dejanja sta ji preprečila uslužbenca ustanove, so danes sporočili s Policijske uprave Maribor.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes  prejel 244 klicev, od tega 63 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času niso obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:
– 16 kaznivih dejanj,
– 10 prometnih nesreč I. kategorije,
– 2 prometni nesreči II. kategorije, v katerih sta se dve osebi lahko telesno poškodovali,
– 4 povoženja divjadi,
– 4 kršiteljem cestno-prometnih predpisov smo zasegli vozila, ki so jih vozili,
– 2 prijavi kršitev javnega reda in miru, obe na javnem kraju,
– 1 kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja,
– 2 požara.

Izpostavljajo:

Poskus umora

Včeraj so v eni od zdravstvenih ustanov na območju PU Maribor obravnavali poskus umora. Ena izmed pacientk je namreč včeraj okoli 2. ure na zahrbten način skušala umoriti drugo pacientko, saj jo je z vzglavnikom skušala zadušiti v času, ko je ta spala in se tudi sicer ne bi mogla braniti pred njo. Dejanje je opazil službujoči zdravstveni tehnik, ki je skupaj s sodelavcem osumljenko odstranil od oškodovanke, s čemer sta ji preprečila dokončanje kaznivega dejanja. Oškodovanka med dejanjem ni bila telesno poškodovana.