Mariborski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24-ih urah prejel 237 klicev, od tega 82 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 237 klicev, od tega 82 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali en primer nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:
– 19 kaznivih dejanj,
– 14 prometnih nesreč I. kategorije,
–  2 prometni  nesreči II. kategorije, v kateri sta se dve osebi lažje telesno poškodovali
– 2 povoženji živali,
–  6 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 5 na javnih krajih in 1 v zasebnem prostoru,
–  1  kršitelja javnega reda in miru, ki je vozil pod vplivom alkohola, smo pridržali

Izpostavljajo:

Prijet državljan Bangladeša

Na območju PP Gorišnica je bil včeraj popoldne prijet državljan Bangledeša, postopki z njim še potekajo.

Več vlomov v stanovanjske hiše

Včeraj so v dopoldanskih urah obravnavali štiri primere vlomov v stanovanjske hiše na območju Peker. V vseh primerih je neznanec vlomil skozi kletno okno, pri tem pa je odtujil predvsem bančne kartice in gotovino.

Vlomilci bodo, kot zapišejo na PU Maribor, raje izbrali tisto stanovanje ali hišo, kjer bo za kaznivo dejanje najmanj ovir in tveganje za odkritje najmanjše. Stavba, v kateri ni nikogar,  ker  so stanovalci na primer odsotni, ali ki je očitno brez varovanja, bo bolj verjetno tarča vloma. “Posebno ‘vabljiva’ so za vlomilce tudi odprta vrata ali okna,  razpoložljivo orodje za dostop, predmeti, s katerimi lahko nasilno vlomi, zapuščene žive meje ali visoke ograje.”