Mariborski operativno-komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel kar 436 klicev, od tega 105 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel kar 436 klicev, od tega 105 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času smo obravnavali pet nedovoljenih prehodov državne meje.

V opisanem času smo obravnavali tudi:
– 23 kaznivih dejanj,
– 3 osumljence smo pridržali po določilih Zakona o kazenskem postopku,
– 16 prometnih nesreč I. kategorije,
– 1 prometno nesrečo II. kategorije, v katerih se je 1 oseba lahko telesno poškodovala,
– 2 povoženji živali,
– 10 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 6 na javnih krajih in 4 v zasebnih prostorih,
– 1 kršitelja javnega reda in miru smo pridržali do streznitve,
– 1 kršitelju smo izrekli ukrep prepovedi približevanja,
– 4 nesreče pri delu
– 1 poskus samomora
– 1 samomor
– 2 pogrešani osebi. Obe sta bili najdeni.

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj popoldan so imeli policisti PP Gorišnica v postopku državljana Hrvaške, ki je s tovornim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga oglobili.

ODKRILI DVA AFGANISTANCA

Včeraj, ob 16.45, so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak, odkrili dva skritega državljana Afganistana, ki sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo.

Oba so zavrnili nazaj na Hrvaško in ju predali hrvaškim varnostnim organom.

PRIJELI MAROČANA

Sinoči ob 20.40, so policisti na območju PP Ormož prijeli državljana Maroka, ko je na zeleni meji iz Hrvaške nedovoljeno vstopili v našo državo.

Postopek s tujcem še poteka.

PREVAŽAL 15 DRŽAVLJANOV BANGLADEŠA

Sinoči, okoli 20. ure so policisti v Pavlovcih ustavili kombinirano vozilo poljskih registrskih oznak, ki ga je vozil 21-letni državljan Litve. V vozilu je prevažal kar 15 državljanov Bangladeša, ki so na nedovoljen način iz Hrvaške vstopili v Slovenijo. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so policisti voznika pridržali. Tudi postopek z ostalimi tujci še poteka.

PREVAŽAL 19 TUJCEV

Sinoči, ob 21.25 so policisti na bencinskem servisu v Framu, ob avtocesti Gruškovje – Slivnica, ustavili kombinirano vozilo belgijskih registrskih oznak, ki ga je vozil 31-letni Belgijec. V tovornem delu vozila je prevažal kar 19 tujcev, ki so na nedovoljen način iz Hrvaške vstopili v Slovenijo.
Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so policisti voznika pridržali. Tudi postopki z ostalimi tujci, med katerimi je 5 državljanov Turčije, 9 Egipčanov, 3 Sirijci ter po en Iračan in Afganistanec, še potekajo.

PREVRNILA SE JE TRAKTORSKA PRIKOLICA

Včeraj, nekaj čez poldne smo bili obveščeni o nesreči, ki se je zgodila med obiranjem jabolk v sadovnjaku na Ptuju. V sadovnjaku se je namreč prevrnila traktorska prikolica za nakladanje jabolk, na kateri so sedeli 4 obiralci, sezonski delavci. Dva od njiju sta se ob tem huje, dva pa lažje telesno poškodovala. Vse so z reševalnimi vozili prepeljali v SB Ptuj. Nihče od njih ni v smrtni nevarnosti.

Preiskava nesreče pri delu se nadaljuje. Po zaključku le-te bodo policisti pristojnemu tožilstvu poslali ustrezen pisni akt.

PRI MLETJU KORUZE SE JE HUJE POŠKODOVAL

Včeraj dopoldan se je 84-letni moški, na domači kmetiji v Apačah, občina Kidričevo, pripravljal na mletje koruze. Ob zagonu stroja za mletje je prijel za jermen in s potegom pomagal elektromotorju, da se je zagnal. Ob tem mu je stisnilo dva prsta desne roke med jermen in jermenico ter mu ju odščipnilo.

Poškodovanega so prepeljali v SB Ptuj. Policisti bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo, saj so tujo krivdo izključili.

VLOM V HIŠO

Neznani storilec je med 19. in 20. 9. 2020 skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo na Zrkovski cesti v Mariboru. V hiši je našel gotovino in več kosov zlatnine in si vse skupaj protipravno prisvojil.

Materialna škoda znaša okoli 8.000 evrov.