Na območju Kamnika je v ponedeljek zvečer 24-letnik z osebnim vozilom zapeljal čez teraso gostinskega lokala. Pri tem je lažje poškodoval tri osebe, ki so jih odpeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana, škodo pa je povzročil tudi na opremi lokala, so pojasnili na Policijski upravi Ljubljana.

S poškodovanim vozilom nadaljeval vožnjo

Voznik se je najprej pripeljal na parkirišče lokala ter vidno vinjen vstopil v lokal, zaradi česar ga zaposleni niso želeli postreči. Odšel je nazaj v vozilo ter na parkirišču najprej trčil v parkirano vozilo. Potem je zapeljal na cesto, zaradi neprilagojene hitrosti trčil v robnik in nato zapeljal čez zelenico do miz terase lokala, kjer je sedelo šest oseb in tri od njih lažje poškodoval.

Nato je zapeljal vzvratno in s kraja pobegnil v smeri Podstudenca, pri tem pa je z motornimi tekočinami onesnažil odseke ceste, ki so jo kasneje očistili gasilci in delavci Gorenjske gradbene družbe.

S poškodovanim vozilom je zaradi nepravilnega premika povzročil še eno manjšo prometno nesrečo, kjer je zapeljal s ceste in trčil v obcestni objekt in ga poškodoval. Vozilo je pustil na kraju, sam pa peš odšel. Policisti so z zbiranjem obvestil kmalu ugotovili identiteto osumljenca, ki se je nato sam javil in prišel na kraj prvega dogodka, so še dodali policisti.

Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so policisti za osumljenca odredili strokovni pregled. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo. Prav tako v primeru druge nesreče vodijo postopek o prekršku.