Hrvaški policisti so bili včeraj okoli 18.30 obveščeni o streljanju v karlovškem predmestju Lemić Brdo. Kasneje je policija potrdila, da je na kraju dogodka ena oseba izgubila življenje, druga je bila ranjena.

Policisti so storilca kmalu našli in je, kot so zapisali v kratki izjavi, pod policijskim nadzorom. V sporočilu za javnost navajajo, da so bile po prijavi na kraj hitro napotene policijske ekipe, ki so našle eno mrtvo in eno poškodovano osebo, kmalu pa so na terenu izsledili še osebo, ki je povezana z dogodkom, poroča portal Index.hr.

“Nevarnosti na terenu za občane in prebivalce omenjenega naselja ni,” je sporočila policija. Poleg tega bodo na kraju dogodka izvedeni nadaljnji ukrepi za ugotavljanje vseh okoliščin streljanja.

Storilec je bil že v preteklosti problematičen

Po neuradnih informacijah je žrtev stara okoli 65 let in je umrla na svojem dvorišču. Index.hr poroča še, da je storilec domačin, ki je bil v preteklosti že obsojen na zaporno kazen.

Pri storilcu bi naj šlo za upokojenca, ki je bil v preteklosti lovec, kar bi razložilo, zakaj je imel v posesti strelno orožje. “Priče z Lemić Brda in domačini pravijo, da je bil moški popolnoma raztresen, hodil je po kraju in streljal. Z umorjenim naj bi bil v sorodu. Ranjenega so našli nekaj hiš stran,” poroča hrvaški medij.

Strelec naj bi se predal šele po prihodu specialcev ATJ Lučko, okoli 20.45.