V soboto okoli poldneva se je na območju naselja Sužid v občini Kobarid med jadralnim padalstvom hudo poškodovala 51-letna državljanka Nemčije. Po podatkih policistov se je jadralni padalki zaradi močne nevihte in močnega vetra zaprlo padalo, zato je začela strmoglavljati z višine dobrih deset metrov, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Policisti so na kraju ugotovili, da je jadralna padalka okoli poldneva v lastni režiji vzletela na vzletišču za jadralne padalce na hribu Stol. Kasneje je nameravala pristati v bližnjem Kobaridu. Zaradi slabega vremena je začela strmoglavljati, ob tem zadela v žičnato ograjo za domače živali in nato pristala na travnati površini. Pri tem si je poškodovala hrbtenico, so še sporočili.

Poleg policistov Policijske postaje (PP) Bovec so po nezgodi na kraju posredovali tudi reševalci Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Tolmin, ki so poškodovanko oskrbeli in jo odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

Policija je o nesreči poleg preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in okrožne državne tožilke v Novi Gorici obvestila tudi preiskovalca letalskih nesreč in incidentov. Glede na vsa ugotovljena dejstva so policisti PP Bovec tujo krivdo izključili in bodo o nesreči s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, so še navedli.