Policisti so bili 19.3.2024, ob 1.16, obveščeni o požaru na večnamenskem objektu v naselju Veržej. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je požar posledica kaznivega dejanja, so sporočili s PU Murska Sobota.

V požaru je na objektu in opremi po nestrokovni oceni nastalo za okrog 45.000 evrov škode. Preiskava poteka v smeri suma storitve kaznivega dejanja požiga po 222. členu KZ-1, so še navedli policisti.

Iz Zavoda Marianum Veržej so sporočili, da je zagorel pomožni večnamenski objekt ob Marijanišču. Požar se je razširil po celem ostrešju. Po klicu dobrih ljudi so takoj intervenirali gasilci Pgd Veržej ter s pomočjo kolegov iz Pgd Bunčani in Prostovoljno gasilsko društvo Banovci preprečili najhujše. 

Na PGD Veržej so z 12 gasilci in tremi vozili takoj smo pričeli z gašenjem objekta in hlajenjem rezervoarja za plin. Policija na kraju je sporočila, da pogrešajo dve mladoletni osebi, zato so podrobno preiskali prostore, ki pa so bili na srečo prazni. Vozilo za prevoz moštva je med intervencijo služilo za prevoz praznih tlačnih posod na polnjenje k dežurnemu gasilcu v PGD Murska Sobota. Na pomoč so dodatno aktivirali sosednji društvi PGD Banovci in Bunčani. Na intervenciji je sodelovalo skupaj 27 gasilcev.