Predrzen tat je fantu pred očmi ukradel njegovo kolo, a zgodba se je srečno razpletla.

Da imajo družbena omrežja izjemno pozitivno moč, se je tokrat izkazalo  v primeru kraje kolesa, ki so ga odtujili Deanu oziroma njegovemu sinu, o čemer smo tudi poročali v tem članku in pomagal pri širjenju objave. Kot je pred dnevi zapisal na svojem facebook profilu, je 26. decembra, ob 10.40, njegovemu sinu pri drsališču pri I. gimnaziji, neznanec pred očmi ukradel novo kolo. Fant je stekel za njim, a bil prepozen, tat pa se je odpeljal v smeri proti Ljudskemu vrtu in zavil proti tržnici.

Sreča v nesreči

Čez tri dni je Dean prejel anonimen klic, da je nekdo opazil kolesarja s takšnim kolesom, in sicer na območju Borove in Nove vasi.

“Takoj je stekla policijska akcija in v kratkem smo našli kolo, parkirano izpred lokala v tej okolici… Lopov je sicer pobegnil,a kolo smo NAŠLIiii….!!!! Dragi prijatelji FB,to je vse po VAŠI zaslugi in vašo prizadevnostjo!!! Brez vas NE BI BILO USPEHA!!!! 
100× VAM HVALA!!! Na tem mestu moram res POHVALIT odzivnost policije,še posebej pa bi pohvalil policaja MORŠIČ MIRANA in OBLAK BOŠTJANA, PP MARIBOR 2 ❤ To ste PRAVI SRČNI LJUDJE ,ki ste pomagali najt otrokovo kolo, kupljeno iz njegovih dolgoletnih prihrankov,” je ob tem zapisal na svojem facebook profilu.