Policisti PP Ljutomer, kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota in vodnik službenega pasa za iskanje prepovedanih drog so 18. septembra 2022 prijeli osumljenca iz območja UE Ljutomer zaradi suma, da je v neposredni bližini reke Mure, na območju UE Ljutomer, gojil večji nasad prepovedane droge konoplje, so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota.

Zasegli 40 tisoč evrov gotovine

Opravljen je bil ogled kraja kaznivega dejanja – nasada, kjer je bilo ugotovljeno, da je osumljeni v njem skrbno gojil večje število sadik prepovedane droge konoplje. 58-letnemu osumljencu je bila odvzeta prostost.

Na naslovu njegovega bivanja je bila opravljena hišna preiskava, kjer je bila najdena in zasežena večja količina snovi, iz katere je nameraval pridelati hašiševo olje. Med opravljanjem hišne preiskave je bilo najdeno in zaseženo okrog 40.000 evrov gotovine za katero se sumi, da jih je pridobil s prodajo prepovedane droge.

Osumljenec je bil v preteklosti že obravnavan in pravnomočno obsojen za istovrstna kazniva dejanja, zato je bil 20. 9. 2022 s kazensko ovadb priveden pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Murski Soboti, ki je zanj odredil pripor, so še sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota.