Policisti Postaje prometne policije Celje so včerajšnjem nadzoru, katerega poudarek je bil na ugotavljanju prekrškov nezadostne varnostne razdalje in prekoračitev hitrosti, zaznali 48 kršitev zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji, in sicer 37 kršitev pri voznikih osebnih vozil in 11 kršitev pri voznikih tovornih vozil ter dve prekoračitvi hitrosti.

Foto: PU Celje

Foto: PU Celje

Med izvajanjem meritev hitrosti na avtocesti A1, izven naselja Gotovlje, iz smeri Šentruperta proti Celju, kjer je hitrost vožnje s prometnim znakom omejena na 130 km/h, so zaznali romunskega voznika, ki je vozil 202 km/h. Za storjen prekršek sledi plačilni nalog v višini 1.200 € in izrek 9. kazenskih točk, so sporočili s PU Celje.

Madžar vozil z dvema uničenima desnima pnevmatikama

Prav tako so ustavili in kontrolirali voznika vlečnega vozila, državljana Madžarske. Ker je imelo vozilo na 4. in 5. osi popolnoma uničeni desni pnevmatiki, so ga izločili iz prometa. Prav tako voznik ni imel pravilno zavarovanega tovora v priklopnem vozilu. Voznik je prejel plačilni nalog v znesku 520 € katerega polovični znesek je poravnal na kraju. Izdali so še plačilni nalog za pravno osebo iz Madžarske v višini 3.000 €, katerega polovični znesek je prav tako poravnal na kraju, so še sporočili s PU Celje.

Policisti svetujejo, da naj vozniki vozijo z ustrezno varnostno razdaljo ter prilagodijo hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cestah.