Zaradi hude prometne nesreče na viaduktu Črni kal, ki se je zgodila okoli 17.30 in v kateri so bila udeležena štiri vozila, že več ur ostaja zaprta primorska avtocesta med priključkoma Črni Kal in Kastelec proti Ljubljani. Obvoz je možen po regionalni cesti, poroča prometno-informacijski center.

Kot so za STA pojasnili na Policijski upravi Koper, se je na avtocesti zaradi okvare ustavilo tovorno vozilo s polpriklopnikom, ki ga je vozil voznik iz Murske Sobote. Ustavil se je deloma na voznem, deloma na odstavnem pasu, vanj pa je trčil voznik kombija iz okolice Brkinov.

Ob trku je dele kombije odneslo na osebni avtomobil, ki ga je vozil državljan Srbije in v osebni avtomobil avstrijskega državljana. Voznik kombija je ob nesreči ostal ukleščen v vozilu in naj bi bil po prvih informacijah huje poškodovan. Prepeljali so ga v izolsko bolnišnico. Ostali udeleženci niso poškodovani.

Posledice prometne nesreče bodo odpravljali še nekaj časa, zato na prometnoinformacijskem centru svetujejo obvoz po regionalni cesti.