Pred mariborsko tržnico in nato še pred stavbo Policijske uprave Maribor na Maistrovi ulici so se danes zbrali prijatelji pokojnega Maria Krnjića, ki so tam v znak protesta prižgali sveče. Kot smo že poročali je omenjeni 25-letnik izgubil boj za življenje, potem ko je bil minulo nedeljo zaboden pri mariborski tržnici, kjer se je odvijal množičen pretep. Njegov pogreb je bil danes, prijatelji pa so se s pokopališča zatem odpravili na kraj tragičnega dogodka in pred policijo, kjer so zagorele tudi bakle.

Kaj točno se je tistega tragičnega jutra sploh dogajalo, je še vedno zavito v tančico skrivnosti, saj policijska preiskava še vedno poteka. Prav to, molk policije in premalo informacij, je po mnenju prijateljev pokojnega, znak, da nekaj ni vredu, zato so se danes tudi zbrali na shodu pred Policijsko upravo Maribor.

Izjava udeležencev shoda

Danes mineva pet dni, odkar je naš Mario prejel usodne poškodbe. V teh petih dneh, ki so minili, policija še ni uspela sestaviti celotne zgodbe in pripreti krvnika – kljub temu, da se je dogodek zgodil pred ogromno pričami in so ga posnele kamere. Naš namen današnjega zbora ni pametovati, kako naj kdo opravlja svoje delo. Pristojnim organom želimo izreči vso podporo pri iskanju izmečka, krivega za to dejanje.

Kljub temu nas celotna situacija bega. Kljub temu, da nismo strokovnjaki na tem področju, pa po naši osnovni logiki ne razumemo, kako je mogoče, da se ob zgodnjih jutranjih urah avto mimo vseh kamer pripelje nazaj do Celja? Kako je mogoče, da kljub vsem pričam pred dotičnim klubom, še vedno nimamo celotne zgodbe? Kako je mogoče, da Celjan, ki je tudi sam porezan po rokah, še ni v priporu in se mora danes udeležiti informativnega pogovora? Kako je mogoče, da še nobena notranjost avta ni bila pregledana zaradi iskanja Marijeve krvi? Kako je sprejemljivo, da policija tava v temi, med tem ko ji vse informacije prihajajo iz strani Mariborčank in Mariborčanov, Marijevih prijateljev?

Glede na to, da sta se pretepali skupina Mariborčanov in skupina Celjanov, ni jasno, zakaj so bili prvi osumljenci Mariborčani ?!? Kako je mogoče, da policija za banalne pretepe takoj urgira, zapira in posplošuje, v tem primeru pa naj bi tavali v temi? Celotna situacija pušča v nas veliko dvomov, ki nas razžirajo in nam ne pustijo spati. Ob tej priložnosti želimo Marijevi družini sporočiti iskreno sožalje in neomajno podporo. Mariju pa sporočamo, da nas je danes tukaj 100, čez 3 dni nas bo 300 in tako naprej, dokler ne zmagamo. Kajti ne bomo odnehali in ne bo miru, dokler se zadevi ne pride do dna, saj delček Maria za vedno živi v nas.

MORDA VAS ZANIMA TUDIFOTO: Na mariborski policijski upravi so se čustveno odzvali na shod